Jadłospis

Jadłospis 12-16.05.2025 r. |
PONIEDZIAŁEK 12.05.25 Śniadanie Ser żółty (15 g) (7) szynka wędzona (15 g) pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7) warzywa świeże (20 g) herbatka (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krupnik z kaszą jaglaną (250 g) (7,9) II danie Makaron (150 g) z serkiem i truskawkami (150 g) lemoniada (200 ml) Podwieczorek Drożdżowe paszteciki mięsne (2 szt.) (1,3) WTOREK 13.05.25 Śniadanie Płatki ryżowe na mleku (200 g) (7) polędwica sopocka (15 g) pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7) warzywa świeże (20 g) herbatka cytrynowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Kalafiorowa (250 g) (7,9) II danie Pałeczki z kurczaka z pieca (1 szt.) ziemniaczki pureé (150 g) (7) marchewka baby na parze (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (100 g) (3,7) wafel kukurydziany (2 szt.) ŚRODA 14.05.25 Śniadanie Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (50 g) (7) szynka z indyka (15 g) pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7) warzywa świeże (20 g) kakao na mleku (200 ml) (7) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Rosół z makaronem (250 g) (1,9) II danie Klopsiki drobiowe (70 g) (1,3) w sosie pomidorowym (50 g) (1,7) kasza bulgur (100 g) (1) bukiet warzyw na parze (70 g) domowa Ice Tea (200 ml) Podwieczorek Croissant (1 szt.) (1,3) CZWARTEK 15.05.25 Śniadanie Kasza manna na mleku (200 g) (7) polędwica drobiowa (15 g) pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7) warzywa świeże (20 g) herbatka (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Ogórkowa (250 g) (7,9) II danie Gulasz wieprzowy (120 g) (1) kopytka (150 g) (1,3) buraczki na ciepło (70 g) (1) kompot (200 ml) Podwieczorek Kanapka (2 kr.) z serem żółtym (15 g) i ogórkiem (15 g) (1,7) PIĄTEK 16.05.25 Śniadanie Parówka drobiowa z wody (1 szt.) ketchup (5 g) ser żółty (15 g) (7) pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7) warzywa świeże (20 g) herbatka rumiankowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krem z kukurydzy z grzankami (250 g) (7,9) II danie Mintaj z pieca (90 g) (1,3,4) ziemniaczki pureé (150 g) (7) surówka z kiszonej kapusty (70 g) domowa Ice Tea (200 ml) Podwieczorek Budyń waniliowy (150 g) (7) jabłko (1 szt.) Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać poniższe alergeny: (1) zboża,zawierające gluten (2) skorupiaki i produkty pochodne (3) jaja i produkty pochodne (4) ryby i produkty pochodne (5) orzeszki ziemne i produkty pochodne (6) soja i produkty pochodne (7) mleko i produkty pochodne (8) orzechy (9) seler i produkty pochodne (10) gorczyca i produkty pochodne (11) nasiona sezamu i produkty pochodne (12) dwutlenek siarki i siarczyny o stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 (13) łubin i produkty pochodne (14) mięczaki i produkty pochodne |