Jadłospis

null
Jadłospis 19-23.02.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 19.02.24

Śniadanie
Ser żółty (20 g)
szynka z indyka (15 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka malinowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Jarzynowa (250 g)

II danie
Makaron (150 g)
z truskawkami (100 g)
i polewą jogurtową (50 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Pasta jajeczna (50 g)
pomidor (10 g)
pieczywo chrupkie (2 szt.)


WTOREK 20.02.24

Śniadanie
Płatki kukurydziane (30 g)
z jogurtem naturalnym (150 g)
szynka drobiowa (20 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 m)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Grochowa (250 g)

II danie
Udko kurczaka z pieca (1 szt.))
ziemniaczki pureé (150 g)
marchewka z groszkiem (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Jabłuszko pieczone z żurawiną (100 g)
wafel ryżowy (10 g)


ŚRODA 21.02.24

Śniadanie
Naleśniki z serkiem wiśniowym (2 szt.)
kakao (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Rosół (250 ml) z makaronem (100 g)

II danie
Gulasz wołowy (120 g)
kasza jęczmienna (80 g)
brokuły na parze (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Kanapka z pasztetem i ogórkiem kiszonym (1 szt.)


CZWARTEK 22.02.24

Śniadanie
Kasza manna na mleku (200 g)
polędwica sopocka (20 g
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka malinowa (200 m)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Barszcz ukraiński (250 g)

II danie
Lasagne z mięsem i pomidorami (250 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Jogurt owocowy (100 g)
biszkopty bez cukru (20 g)


PIĄTEK 23.02.24

Śniadanie
Tosty z serem i pomidorem (2 szt.)
herbatka rumiankowa
(200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z marchewki z grzankami (250 g)

II danie
Miruna na parze (80 g)
ziemniaczki pureé (150 g)
surówka z buraczków (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Chałka (50 g) z dżemem (10 g)
Skip to content