Jadłospis

null
Jadłospis 12-16.05.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 12.05.25

Śniadanie
Ser żółty (15 g) (7)
szynka wędzona (15 g)
pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krupnik z kaszą jaglaną (250 g) (7,9)

II danie
Makaron (150 g) z serkiem i truskawkami (150 g)
lemoniada (200 ml)

Podwieczorek
Drożdżowe paszteciki mięsne (2 szt.) (1,3)


WTOREK 13.05.25

Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku (200 g) (7)
polędwica sopocka (15 g)
pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7)
warzywa świeże (20 g)
herbatka cytrynowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Kalafiorowa (250 g) (7,9)

II danie
Pałeczki z kurczaka z pieca (1 szt.)
ziemniaczki pureé (150 g) (7)
marchewka baby na parze (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (100 g) (3,7)
wafel kukurydziany (2 szt.)



ŚRODA 14.05.25

Śniadanie
Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (50 g) (7)
szynka z indyka (15 g)
pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7)
warzywa świeże (20 g)
kakao na mleku (200 ml) (7)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Rosół z makaronem (250 g) (1,9)

II danie
Klopsiki drobiowe (70 g) (1,3)
w sosie pomidorowym (50 g) (1,7)
kasza bulgur (100 g) (1)
bukiet warzyw na parze (70 g)
domowa Ice Tea (200 ml)

Podwieczorek
Croissant (1 szt.) (1,3)


CZWARTEK 15.05.25

Śniadanie
Kasza manna na mleku (200 g) (7)
polędwica drobiowa (15 g)
pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Ogórkowa (250 g) (7,9)

II danie
Gulasz wieprzowy (120 g) (1)
kopytka (150 g) (1,3)
buraczki na ciepło (70 g) (1)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Kanapka (2 kr.) z serem żółtym (15 g) i ogórkiem (15 g) (1,7)


PIĄTEK 16.05.25

Śniadanie
Parówka drobiowa z wody (1 szt.)
ketchup (5 g)
ser żółty (15 g) (7)
pieczywo (50 g) (1), masło (5 g) (7)
warzywa świeże (20 g)
herbatka rumiankowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z kukurydzy z grzankami (250 g) (7,9)

II danie
Mintaj z pieca (90 g) (1,3,4)
ziemniaczki pureé (150 g) (7)
surówka z kiszonej kapusty (70 g)
domowa Ice Tea (200 ml)

Podwieczorek
Budyń waniliowy (150 g) (7)
jabłko (1 szt.)




Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać poniższe alergeny:
(1) zboża,zawierające gluten
(2) skorupiaki i produkty pochodne
(3) jaja i produkty pochodne
(4) ryby i produkty pochodne
(5) orzeszki ziemne i produkty pochodne
(6) soja i produkty pochodne
(7) mleko i produkty pochodne
(8) orzechy
(9) seler i produkty pochodne
(10) gorczyca i produkty pochodne
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne
(12) dwutlenek siarki i siarczyny o stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2
(13) łubin i produkty pochodne
(14) mięczaki i produkty pochodne

Skip to content