Jadłospis

null
Jadłospis 22-26.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK 22.04.24

Śniadanie
Ser żółty (15 g)
polędwica sopocka (15 g)
pieczywo (50 g) (1)
warzywa świeże (15 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Cukiniowa (250 g) (9)

II danie
Makaron spaghetti (150 g)
w sosie Bolognese (150 g) (1)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Koktajl truskawkowy
(150 ml) (7)
wafel kukurydziany (2 szt.)



WTOREK 23.04.24

Śniadanie
Płatki kukurydziane (30 g)
z jogurtem naturalnym (150 g)
szynka drobiowa (15 g)
pieczywo (50 g) (1)
warzywa świeże (15 g)
herbatka (200 m)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Pomidorowa z makaronem (250 g) (1,9)

II danie
Kotlecik jajeczny (80 g) (1,3)
ziemniaczki pureé (150 g)
surówka z marchewki (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Szarlotka domowa (120 g) (1,3)



ŚRODA 24.04.24

Śniadanie
Naleśniki z serkiem kakaowym (1szt.) (1)
herbatka owocowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Kapuśniak (250 g) (9)

II danie
Klopsiki drobiowe (70 g) w sosie koperkowym (50 g) (1,3)
ryż brązowy (80 g)
surówka z buraczków (80 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Kanapka z szynką i pomidorkiem (2 szt.) (1)


CZWARTEK 25.04.24

Śniadanie
Ryżanka na mleku (200 g) (7)
kiełbaska szynkowa (15 g
pieczywo (50 g) (1)
warzywa świeże (15 g)
herbatka miętowa (200 m))

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krupnik z kaszą jaglaną (250 g) (9)

II danie
Gulasz wołowy (120 g)
brokuły na parze (70 g)
kluski śląskie (150 g) (1,3)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (70 g) (3,7)
pieczywo chrupkie (10 g)


PIĄTEK 25.04.24

Śniadanie
Parówka z indyka z wody (1 szt.)
ser żółty (15 g) (7)
ketchup (10 g)
pieczywo (50 g) (1)
warzywa świeże (15 g)
herbatka (200 m)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z marchewki z grzankami (250 g) (9)

II danie
Filet z mintaja pieca (70 g) (1,3,4)
ziemniaczki opiekane (150 g)
sałata z jogurtem (70 g) (7)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Twarożek z suszonymi owocami i prażonymi pestkami słonecznika i dyni (100 g)
bułka wrocławska (2 kr.) (7)


Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać poniższe alergeny:
(1) zboża,zawierające gluten
(2) skorupiaki i produkty pochodne
(3) jaja i produkty pochodne
(4) ryby i produkty pochodne
(5) orzeszki ziemne i produkty pochodne
(6) soja i produkty pochodne
(7) mleko i produkty pochodne
(8) orzechy
(9) seler i produkty pochodne
(10) gorczyca i produkty pochodne
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne
(12) dwutlenek siarki i siarczyny o stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2
(13) łubin i produkty pochodne
(14) mięczaki i produkty pochodne

Skip to content