Jadłospis

Jadłospis 20-24.03.2023 r. |
PONIEDZIAŁEK 20.03.23 Śniadanie Serek Wiejski (50 g) szynka drobiowa (15 g), pieczywo (50 g) warzywa świeże (15 g) herbatka (200 m) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krupnik z ryżem (250g) II danie Makaron Spaghetti (150 g) w sosie Bolognese (150 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Kisiel z kawałkami jabłek (150 g) biszkopty (10 g) WTOREK 21.03.23 Śniadanie Jogurt naturalny (150 g) z płatkami (20 g) kiełbasa szynkowa (15g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (15 g) herbatka (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krem z soczewicy (250g) II danie Pałeczki z kurczaka z pieca (1 szt.) ziemniaczki pureé (150 g) surówka z kapusty kiszonej (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Ciastko z syropem klonowym (1 szt.) ŚRODA 22.03.23 Śniadanie Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym (1szt.) kakao (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Rosół z makaronem (250g) II danie Klopsiki z ciecierzycy (70 g) w sosie koperkowym (50 g) kasza bulgur (80 g) brokuły na parze (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem (150 g) CZWARTEK 23.03.23 Śniadanie Zupa mleczna z makaronem (200 g) polędwica drobiowa (15 g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (15 g) herbatka miętowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Koperkowa (250g) II danie Placki ziemniaczane (3 szt.) sos z wołowiną i warzywami (150 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym (50 g) pieczywo chrupkie (10 g) PIĄTEK 24.03.23 Śniadanie Parówka z indyka z wody (1 szt.) ketchup (5 g), ser żółty (15 g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (15 g) kakao (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Cukiniowa (250g) II danie Filet rybny z pieca (90 g) ziemniaczki pureé (150 g) surówka z czerwonej kapusty (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Jogurt owocowy (100 g) wafel ryżowy (10 g) |