Jadłospis

null
Jadłospis 16-20.03.2020 r.
PONIEDZIAŁEK 16.03.20
Śniadanie:
( )
Zupa:
( )
II danie:
( )
Podwieczorek:
( )


WTOREK 17.03.20
Śniadanie:
( )
Zupa:
( )
II danie:
( )
Podwieczorek:
( )


ŚRODA 18.03.20
Śniadanie:
( )
Zupa:
( )
II danie:
( )
Podwieczorek:
( )


CZWARTEK 19.03.20
Śniadanie:
( )
Zupa:
( )
II danie:
( )
Podwieczorek:
( )


PIĄTEK 20.03.20
Śniadanie:
( )
Zupa:
( )
II danie:
( )
Podwieczorek:
( )




Poniższa tabela przedstawia najczęściej spotykane alergeny pokarmowe.
W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu pokarmowego została przypisana cyfra porządkowa,
która również została umieszczona w jadłospisie.
Alergeny pokarmowe:
1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jajka i produkty pochodne
4. Seler
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja
Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości : glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.