Jadłospis

null
Jadłospis 29-31.03.2021 r.
PONIEDZIAŁEK 29.03.21

Śniadanie:
Pieczywo mieszane (35g) z masełkiem (5g),
twarożek na słodko z truskawkami (30g),
szyneczka wiejska (20g)
Warzywo sezonowe (5g)
Kakao (mleko, kakao naturalne, miód)(150ml)
(1,2,3)

Zupa:
Ryżanka (250 ml)
(1,4)
(1,4)

II danie:
Domowe pierożki z mięsem z indyka, surówka z marchwi z chrzanem (70g)
Kompot owocowy 150 ml
(1,2,3)

Podwieczorek:
Chałka z masłem i dżemem niskosłodzonym (70g)
Owoc sezonowy
Herbata owocowa
(1,2,3)


WTOREK 30.03.21

Śniadanie:
Zupa mleczna (200 ml)
Pieczywo mieszane (35g) z masełkiem (5g), szyneczka drobiowa (15g)
Warzywo sezonowe (5g)
Herbata miętowa 150 ml
(1,2,3,5)

Zupa:
Domowy rosół z kury zagrodowej (250 ml)
(4)

II danie:
Ziemniaki (100g), bioderko pieczone w ziołach (80g), surówka z białej kapusty z koperkiem (70g)
Kompot owocowy (150ml)
(1,2,3)

Podwieczorek:
Muffinki czekoladowe (70g)
Herbata miętowa (150g)
(2)


ŚRODA 31.03.21

Śniadanie:
Pieczywo mieszane (35g) z masełkiem (5g), parówki z szynki (g)
Warzywa: ogórek zielony (20g),
Herbata miętowa 150 ml
(1,2,3,5)

Zupa:
Ziemniaczana z tymiankiem (250 ml)
( )

II danie:
Makaron farfale (100g), sos bolognese z warzywami (150g)
Kompot owocowy (150ml)
(1,2,3)

Podwieczorek:
Koktajl kokosowo – ananasowy (150g)
Domowe ciasteczka owsiane (10g)
(2)


CZWARTEK 1.04.21


PIĄTEK 2.04.21




Poniższa tabela przedstawia najczęściej spotykane alergeny pokarmowe.
W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu pokarmowego została przypisana cyfra porządkowa,
która również została umieszczona w jadłospisie.
Alergeny pokarmowe:

1. Mleko oraz jego przetwory
2. Gluten
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Seler
5. Ryby i produkty pochodne
6. Soja

Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.