Jadłospis

null
Jadłospis 18-22.09.2023 r.
PONIEDZIAŁEK 18.09.23

Śniadanie
Polędwica z indyka (15 g)
ser żółty (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka miętowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krupnik z ryżem (250 g)

II danie
Makaron spaghetti (150 g)
w sosie bolognese (150 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Jogurt owocowy (1 szt.)
biszkopty (10 g)


WTOREK 19.09.23

Śniadanie
Płatki kukurydziane (30 g) na mleku (200 ml) – na zimno
pasta z pieczonych mięs (20 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Żurek (250 g)

II danie
Kotlecik mielony (70 g)
ziemniaczki pureé (150 g)
sałata z jogurtem (50 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Domowy sernik mango (1 p.)


ŚRODA 20.09.23

Śniadanie
Jajko na twardo (1 szt.)
domowy sos 1000 wysp (20 g)
szynka drobiowa (15 g), pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
kawa zbożowa z mlekiem (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Dyniowa (250 g)

II danie
Krokiety z kapustą (2 szt.)
surówka z buraczków (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Drożdżówka z budyniem (1 szt.)


CZWARTEK 21.09.23

Śniadanie
Kasza manna na mleku (200 g)
szynka wędzona (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka miętowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z kalafiora z grzankami (250 g)

II danie
Schab (70 g) w sosie własnym (50 g)
kasza pęczak (70 g)
surówka z ogórków kiszonych i jabłka (70 g)
kompot (70 g)

Podwieczorek
Gruszka pieczona z żurawiną (½ szt.)
wafel ryżowy (1 szt.)



PIĄTEK 22.09.23

Śniadanie
Naleśniki z serkiem waniliowym (1 szt.)
herbatka rumiankowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Rosół z makaronem (250 g)

II danie
Ryba w cieście kukurydzianym (90 g)
ziemniaczki pureé (150 g)
buraczki duszone (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Kanapka z pieczonym kurczakiem i pomidorkiem
(1 szt.)


Skip to content