Jadłospis

null
Jadłospis 17-21.01.2022 r.
PONIEDZIAŁEK 17.01.22

Śniadanie
twarożek ze szczypiorkiem (50 g)
polędwica drobiowa (20 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
kawa zbożowa z mlekiem (200 ml)

Zupa
zupa krupnik z kasza jaglaną (200 g)

II danie
lasagne z mięsem i sosem pomidorowym (150 g)

Podwieczorek
budyń czekoladowy na ciepło (150 g)
owoce świeże (50 g)


WTOREK 18.01.22

Śniadanie
kasza manna na mleku (200 g)
szynka konserwowa (20 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 ml)

Zupa
zupa pomidorowa z ryżem (200 g)

II danie
udko z pieca (70 g)
ziemniaczki puree (150 g)
surówka z czerwonej kapusty (70 g)
lemoniada (200 ml)

Podwieczorek
galaretka z owocami (100 g)
biszkopty (10 g)
owoce świeże (50 g)


ŚRODA 19.01.22

Śniadanie
pasta jajeczna z tuńczykiem i kukurydzą (50 g)
dżem (10 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka miętowa (200 ml)

Zupa
zupa ogórkowa (200 g)

II danie
ryż (80 g) z musem truskawkowo-jogurtowym (100 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Misiowa pizza z szynką i mozzarellą
owoce świeże (50 g)


CZWARTEK 20.01.22

Śniadanie
parówka z wody (1 szt.)
ketchup (5 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
kakao (200 ml)

Zupa
zupa pomidorowa (200 g) z makaronem (100 g)

II danie
Nuggetsy z kurczaka (70 g)
„Nuggetsy” sojowe
ziemniaczki pure (150 g)
surówka z białej kapusty (70 g)
lemoniada (200 ml)

Podwieczorek
chałka (30 g) z dżemem (10 g)
owoce świeże (50 g)


PIĄTEK 21.01.22

Śniadanie
płatki kukurydziane (30 g) na mleku (200 ml)
polędwica drobiowa (20 g)
pieczywo (50 g), masło (5 g)
warzywa świeże (20 g)
rumianek (200 ml)

Zupa
zupa fasolowa (200 g)

II danie
klopsiki (70 g) w sosie pomidorowym (100 g)
kasza kuskus (80 g)
brokuły na parze (70 g)
kisiel (200 ml)

Podwieczorek
koktajl bananowo kakaowy na jogurcie (150 g)
wafel ryżowy (10 g)
owoce świeże (50 g)




Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.