Jadłospis
Jadłospis 22-26.04.2024 r. |
PONIEDZIAŁEK 22.04.24 Śniadanie Ser żółty (15 g) polędwica sopocka (15 g) pieczywo (50 g) (1) warzywa świeże (15 g) herbatka (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Cukiniowa (250 g) (9) II danie Makaron spaghetti (150 g) w sosie Bolognese (150 g) (1) kompot (200 ml) Podwieczorek Koktajl truskawkowy (150 ml) (7) wafel kukurydziany (2 szt.) WTOREK 23.04.24 Śniadanie Płatki kukurydziane (30 g) z jogurtem naturalnym (150 g) szynka drobiowa (15 g) pieczywo (50 g) (1) warzywa świeże (15 g) herbatka (200 m) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Pomidorowa z makaronem (250 g) (1,9) II danie Kotlecik jajeczny (80 g) (1,3) ziemniaczki pureé (150 g) surówka z marchewki (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Szarlotka domowa (120 g) (1,3) ŚRODA 24.04.24 Śniadanie Naleśniki z serkiem kakaowym (1szt.) (1) herbatka owocowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Kapuśniak (250 g) (9) II danie Klopsiki drobiowe (70 g) w sosie koperkowym (50 g) (1,3) ryż brązowy (80 g) surówka z buraczków (80 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Kanapka z szynką i pomidorkiem (2 szt.) (1) CZWARTEK 25.04.24 Śniadanie Ryżanka na mleku (200 g) (7) kiełbaska szynkowa (15 g pieczywo (50 g) (1) warzywa świeże (15 g) herbatka miętowa (200 m)) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krupnik z kaszą jaglaną (250 g) (9) II danie Gulasz wołowy (120 g) brokuły na parze (70 g) kluski śląskie (150 g) (1,3) kompot (200 ml) Podwieczorek Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (70 g) (3,7) pieczywo chrupkie (10 g) PIĄTEK 25.04.24 Śniadanie Parówka z indyka z wody (1 szt.) ser żółty (15 g) (7) ketchup (10 g) pieczywo (50 g) (1) warzywa świeże (15 g) herbatka (200 m) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krem z marchewki z grzankami (250 g) (9) II danie Filet z mintaja pieca (70 g) (1,3,4) ziemniaczki opiekane (150 g) sałata z jogurtem (70 g) (7) kompot (200 ml) Podwieczorek Twarożek z suszonymi owocami i prażonymi pestkami słonecznika i dyni (100 g) bułka wrocławska (2 kr.) (7) Podane w jadłospisie produkty mogą zawierać poniższe alergeny: (1) zboża,zawierające gluten (2) skorupiaki i produkty pochodne (3) jaja i produkty pochodne (4) ryby i produkty pochodne (5) orzeszki ziemne i produkty pochodne (6) soja i produkty pochodne (7) mleko i produkty pochodne (8) orzechy (9) seler i produkty pochodne (10) gorczyca i produkty pochodne (11) nasiona sezamu i produkty pochodne (12) dwutlenek siarki i siarczyny o stężeniu powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 (13) łubin i produkty pochodne (14) mięczaki i produkty pochodne |