Jadłospis

null
Jadłospis 21-25.11.2022 r.
PONIEDZIAŁEK 21.11.22

Śniadanie
Polędwica z indyka (15 g)
ser żółty (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka miętowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Pomidorowa z makaronem (250 g)

II danie
Potrawka z kurczaka z warzywami (150 g)
kasza gryczana (100 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Mini pizza z pieca (1 szt.)


WTOREK 22.11.22

Śniadanie
Płatki kukurydziane (30 g)
na mleku (200 ml) – na zimno
pasta z pieczonych mięs (20 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Pomidorowa z makaronem (250 g)

II danie
Pierogi z mięsem i warzywami (3-6 szt.)
surówka jesienna (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Jogurt owocowy (1 szt.)
wafel ryżowy (1 szt.)


ŚRODA 23.11.22

Śniadanie
Jajko na twardo (½ szt.)
polędwica drobiowa (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka owocowa (200 ml

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Groszkowa (250 g)

II danie
Makaron (150 g) w sosie serowo brokułowym (100 g)
marchewka na parze (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Ciasteczko cynamonowe (1 szt.)


CZWARTEK 24.11.22

Śniadanie
Owsianka na mleku (200 g)
ser żółty (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (20 g)
herbatka miętowa
(200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z soczewicy z grzankami (250 g)

II danie
Pieczeń rzymska z jajkiem
(90 g)
ziemniaczki pure (150 g)
surówka z białej kapusty (70 g)
kompot (70 g)

Podwieczorek
Rogalik francuski (1 szt.)


PIĄTEK 25.11.22

Śniadanie
Naleśniki z serkiem waniliowym (1-2 szt.)
kakao (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Fasolowa (250 g)

II danie
Ryba w cieście kukurydzianym (90 g)
ziemniaczki pure (150 g)
buraczki duszone (70 g)
kompot (200 ml))

Podwieczorek
Kanapka z szynką z indyka i ogórkiem (1 szt.)



Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.



Skip to content