Jadłospis

Jadłospis 18-22.09.2023 r. |
PONIEDZIAŁEK 18.09.23 Śniadanie Polędwica z indyka (15 g) ser żółty (15 g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (20 g) herbatka miętowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krupnik z ryżem (250 g) II danie Makaron spaghetti (150 g) w sosie bolognese (150 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Jogurt owocowy (1 szt.) biszkopty (10 g) WTOREK 19.09.23 Śniadanie Płatki kukurydziane (30 g) na mleku (200 ml) – na zimno pasta z pieczonych mięs (20 g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (20 g) herbatka (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Żurek (250 g) II danie Kotlecik mielony (70 g) ziemniaczki pureé (150 g) sałata z jogurtem (50 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Domowy sernik mango (1 p.) ŚRODA 20.09.23 Śniadanie Jajko na twardo (1 szt.) domowy sos 1000 wysp (20 g) szynka drobiowa (15 g), pieczywo (50 g) warzywa świeże (20 g) kawa zbożowa z mlekiem (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Dyniowa (250 g) II danie Krokiety z kapustą (2 szt.) surówka z buraczków (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Drożdżówka z budyniem (1 szt.) CZWARTEK 21.09.23 Śniadanie Kasza manna na mleku (200 g) szynka wędzona (15 g) pieczywo (50 g) warzywa świeże (20 g) herbatka miętowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Krem z kalafiora z grzankami (250 g) II danie Schab (70 g) w sosie własnym (50 g) kasza pęczak (70 g) surówka z ogórków kiszonych i jabłka (70 g) kompot (70 g) Podwieczorek Gruszka pieczona z żurawiną (½ szt.) wafel ryżowy (1 szt.) PIĄTEK 22.09.23 Śniadanie Naleśniki z serkiem waniliowym (1 szt.) herbatka rumiankowa (200 ml) II śniadanie Przekąska owocowo-warzywna (70 g) Zupa Rosół z makaronem (250 g) II danie Ryba w cieście kukurydzianym (90 g) ziemniaczki pureé (150 g) buraczki duszone (70 g) kompot (200 ml) Podwieczorek Kanapka z pieczonym kurczakiem i pomidorkiem (1 szt.) |