Jadłospis

null
Jadłospis 20-24.03.2023 r.
PONIEDZIAŁEK 20.03.23

Śniadanie
Serek Wiejski (50 g)
szynka drobiowa (15 g), pieczywo (50 g)
warzywa świeże (15 g)
herbatka (200 m)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krupnik z ryżem (250g)

II danie
Makaron Spaghetti (150 g)
w sosie Bolognese (150 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Kisiel z kawałkami jabłek (150 g)
biszkopty (10 g)


WTOREK 21.03.23

Śniadanie
Jogurt naturalny (150 g) z płatkami (20 g)
kiełbasa szynkowa (15g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (15 g)
herbatka (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Krem z soczewicy (250g)

II danie
Pałeczki z kurczaka z pieca (1 szt.)
ziemniaczki pureé (150 g)
surówka z kapusty kiszonej (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Ciastko z syropem klonowym (1 szt.)


ŚRODA 22.03.23

Śniadanie
Naleśniki z dżemem brzoskwiniowym (1szt.)
kakao (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Rosół z makaronem (250g)

II danie
Klopsiki z ciecierzycy (70 g)
w sosie koperkowym (50 g)
kasza bulgur (80 g)
brokuły na parze (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem (150 g)


CZWARTEK 23.03.23

Śniadanie
Zupa mleczna z makaronem (200 g)
polędwica drobiowa (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (15 g)
herbatka miętowa (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Koperkowa (250g)

II danie
Placki ziemniaczane (3 szt.)
sos z wołowiną i warzywami (150 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym (50 g)
pieczywo chrupkie (10 g)

PIĄTEK 24.03.23

Śniadanie
Parówka z indyka z wody (1 szt.)
ketchup (5 g), ser żółty (15 g)
pieczywo (50 g)
warzywa świeże (15 g)
kakao (200 ml)

II śniadanie
Przekąska owocowo-warzywna (70 g)

Zupa
Cukiniowa (250g)

II danie
Filet rybny z pieca (90 g)
ziemniaczki pureé (150 g)
surówka z czerwonej kapusty (70 g)
kompot (200 ml)

Podwieczorek
Jogurt owocowy (100 g)
wafel ryżowy (10 g)
Skip to content